Gastronomía y turismo
Image default

València impulsa la mobilitat urbana sostenible amb el projecte ‘EL MARÍTIM INNOVA’ i implanta 2 nodes multimodals en Poblats Marítims

Cada node posseeix diversos panells informatius, eficients energèticament, sobre els recursos de mobilitat pròxims en temps real i d’incidències relacionades

Poblats Marítims és l’escenari triat per a desenvolupar el projecte pilot europeu MAtchUP, que sota el nom ‘El Marítim Innova’ persegueix dissenyar i implementar solucions innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) per a millorar la vida dels veïns i veïnes. En concret, s’estima la creació d’un total de 52 accions amb panells eficients energèticament, que s’alimenten per energia solar amb panells fotovoltaics i que han sigut dissenyats i instaurats per l’empresa ETRA recerca i desenvolupament de manera conjunta amb l’EMT i el centre d’innovació de les Naus. El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha posat en valor una iniciativa en la qual “s’està conjuminant dos pilars fonamentals per a aquest equip de govern: la mobilitat sostenible i a l’eficiència energètica”.

Galiana, qui ha valorat molt positivament el projecte, ha avançat que si les accions realitzades dins del projecte MAtchUP, que va arrancar en 2017 amb una inversió per a València de 5,5 milions d’euros, reben el suport de la ciutadania i resulten d’utilitat, “es podria contemplar la possibilitat de replicar aquest pilot a altres barris de la ciutat en els quals també seria interessant poder donar aquest servei innovador”. La primera acció de mobilitat que ha posat en marxa MAtchUP a la ciutat de València és la instal·lació de 7 panells informatius multimodals que se situen en l’estació del Cabanyal-Blasco Ibáñez, estació del Cabanyal-Serradora, carrer de la Reina, carrer Doctor Marcos Sopena, Mercat del Cabanyal, carrer Serradora (al costat de la parada d’autobús de la porta del centre de salut), i en la plaça Armada Espanyola. En les pròximes setmanes està previst que es col·loque un nou panell en La Marina de València.

Els valencians i les valencianes que s’acosten a algun d’aquests dos nodes multimodals de Els Poblats Marítims, trobaran pantalles interactives de tinta electrònica alimentades amb energia solar en les quals podran consultar informació d’utilitat i les dades de la qual estan integrats en la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València. Amb aquests panells, la ciutadania accedirà en temps real a informació relativa a mitjans de transport urbans públics que té al voltant de la zona com a estacions de metro, les parades d’autobusos de l’EMT, les estacions de lloguer de bicicletes públiques, així com les incidències relacionades amb aquests serveis de transport.

En aquest sentit, la col·laboració amb l’EMT permet que els panells oferisquen informació de les arribades dels autobusos en temps real i que es mostren els tuits emesos des del compte oficial amb l’etiqueta #InfoEMT per a comunicar l’última hora del servei i les possibles alteracions de les línies. A més de l’Ajuntament de València, l’EMT i el centre d’innovació Les Naus, participen en el projecte europeu MAtchUP a València WITRAC, la fundació municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Recerca i desenvolupament, l’Institut Tecnològic de l’Energia (*ITE) i Sènior Europa, S.L. (KVELOCE).

Leave a Comment