Gastronomía y turismo
Image default

Torna Marisgalicia, complint deu anys de celebració la major festa de marisc de València

ELS MILLORS MARISCOS DE GALÍCIA ES PODRAN GAUDIR A VALÈNCIA

La gran carpa s’instal·larà en l’antiga estació del Grau i a més s’ha habilitat una gran terrassa a l’aire lliure.
• Camions piscina transportaran diàriament la mercaderia des de Galícia

• L’esdeveniment se celebrarà del 25 de setembre al 18 d’octubre.

“Estem encantats de tornar. Sabem que la gent d’aquesta ciutat estima la gastronomia pel que  donarem el millor de nosaltres perquè tots els visitants queden absolutament satisfets amb la seua visita a MarisGalicia”, comenta Manuel Gómez, coordinador de l’esdeveniment.
València serà la primera ciutat a la qual acudisca MarisGalicia enguany ja que la gira va quedar ajornada a principis de 2020. “Tenim un ampli protocol de seguretat que ens converteix en un esdeveniment segur”, afirma el Coordinador. També hem creat noves fórmules com un telèfon per a poder realitzar comandes i passar a recollir amb el cotxe, o la construcció de la terrassa a l’aire lliure més gran de València.

El millor marisc de Galícia
Alguns dels plats que els assistents podran assaborir aquests dies seran: arròs de marisc, bou cuit, polp
a feira o percebes gallecs, entre una variada carta que oferirà més de 25 receptes típiques de Galícia. “El marisc el portem directament de la mar diàriament en camions-piscina, sense intermediaris. Això fa possible, d’una banda, que tinga una qualitat excepcional i per una altra, ens permet oferir-ho als comensals per uns preus econòmics”, afirma Gómez.

“En dir marisc i Galícia poc més podem afegir. Els que acudisquen a MarisGalicia tindran el millor marisc al millor preu”, comenta Gómez. A l’interior de la carpa s’instal·laran diferents estands a través dels que serà possible adquirir els plats ja cuinats. La carpa disposarà de nombroses taules i cadires oferint total comoditat als comensals.
“Aquells que s’acosten apreciaran l’ambient d’una llotja gallega. Amb música folklòrica com a teló de fons i els saborosos plats en la taula, els comensals se sentiran com si estigueren a Galícia”, explica Gómez.

Els estands
Les persones que visiten la Gran Festa del Marisc de Galícia trobaran cinc estands. El primer, la fleca, amb diferents empanades, pastissos i exquisit pa gallec cuit en el dia. En un altre lloc es  ofereix
un gran assortit d’arrossos i clòtxines. Els mestres arrossers preparen les receptes davant els comensals. També hi ha una pulpería. Ací el plat estrela és el polp, al punt de cocció i ‘a feira’ o ‘amb cachelos’.
Un altre estand està especialitzat en planxa i bullits. El marisc es troba viu en aquaris. “Només cal triar el desitjat i… de l’aquari a la planxa”, exclama Gómez. També s’oferiran tot tipus de licors i vins típics de la regió en el bar i no faltarà una zona de venda de records de Galícia.
Les persones que visiten MarisGalicia sentiran com es traslladen a la terra del marisc, i és que l’esdeveniment està adornat amb motius mariners (xarxes, salvavides, boies, etc.) i compta amb música folklòrica com a teló de fons.
L’horari de *MarisGalicia serà de 12,30 h. a 16,30 h. i de 19,30 h. a 23,30 h. de dilluns a diumenge.