Gastronomía y turismo
Image default

Tantum Ergo Exclusivament, millor Cava d’Espanya per a la guia Intervinos 2021

 • Els caves d’Hispano Suizas ocupen les primeres posicions entre els DOP Cava
  Amb 95 punts, aquest Cava únic de deu anys de maduració i exclusivament en botella magnum, s’alça amb el primer lloc entre els caves del país
  El Tantum Ergo Rosé millora la seua puntuació i es converteix en el millor Cava rosat per tercer any consecutiu, i només per darrere de l’Exclusivament en la classificació general
  El Quod Superius continua entre els grans negres d’Espanya amb els seus 95 punts
  Deu vins d’Hispà repeteixen per damunt dels 92 punts, situant al celler entre les millors d’Espanya i amb la particularitat de tindre vins en tres Denominacions
 • El millor Cava de tota Espanya torna a estar a Requena i és d’Hispà Suïsses. Així ho acaba de publicar la guia Intervinos en la seua edició 2021.
 • Es tracta aquesta vegada de el Tantum Ergo Exclusivament 2008, un Cava exclusiu per moltes raons, però principalment perquè ix al mercat després d’estar quasi deu anys en rima amb els seus llevats en el fons del celler Hispà als afores de Requena, València.

  A més, aqueixa segona fermentació i llarga maduració s’ha fet en botella *magnum (el doble d’una botella normal), alguna cosa que facilita les estades molt prolongades i saca el màxim partit al cupatge de chardonnay i *pinot *noir del qual part aquest espumós.

  Per si això fora poc, en segona posició del rànquing dels millors caves d’Espanya ha quedat un altre Tantum Ergo, el Rosat de pinot noir, que per tercera vegada consecutiva queda com a millor rosat del país i a més millora la seua puntuació aconseguint els 94 punts, una cosa poc habitual entre els espumosos.

  L’els negres el Quod Superius 2016 continua regnant entre els grans vins de guarda d’Espanya amb els seus 95 punts, consolidant la posició que li havia privilegiat les últimes anyades, una mica per damunt dels altres negres de la casa com el Bassus Pinot Noir o el Babaus.

  Els deu vins d’Hispà catats per la guia se situen per damunt dels 92 punts, amb esments especials al Impromptu Rosé 2019 i al Bassus Dolç 2019, tots dos rosats de pinot noir.