Gastronomía y turismo
Image default

Segons FOTUR, la prohibició del ball perjudica greument els salons

L’activitat dels salons de noces i esdeveniments de la Comunitat Valenciana aquesta paralitzada si no s’autoritza l’activitat del ball.

València, 6 de juliol de 2020.- L’empresariat dels salons d’Esdeveniments i Celebracions de la Comunitat Valenciana, veuen inviable obrir un saló d’esdeveniments i celebracions SENSE L’ACTIVITAT DE BALL, aquest és un element de caràcter fonamental en un esdeveniment, la música l’animació i el ball són després del menjar, els ingredients bàsics en una celebració, que els protagonistes el nuvi la núvia i els padrins puguen per a obrir la cerimònia del ball és un element indispensable, molts esdeveniments s’estan anul·lant per la impossibilitat de poder celebrar el BALL.
Això implica que moltes celebracions se suspenguen i queden sine die, l’acord del govern valencià de 19 de juny deixe als 189 SALONS DE LA COMUNITAT, en una molt precària situació i impedeix el  inici de l’activitat en termes de normalitat. Un esdeveniment d’aquesta naturalesa és de caràcter privat i els Convidats estan tots identificats pels organitzadors i a més agrupats en taula, per la qual cosa en el cas d’un hipotètic sinistre el control és immediat.
Aquesta situació està provocant pèrdues als salons que tenien previst començar l’activitat l’1 de juliol, i fa que moltes contractacions queden suspeses o ajornades sense data de realització. Sent necessari que el govern valencià es pronuncie sobre l’activitat de ball.
Quant a les mesures sanitàries, al sector és el menys preocupant, atés que els salons passen estrictes protocols sanitaris contínuament per part dels serveis sanitaris, amb les APPC. Traçabilitat dels Aliments, aquests establiments realitzen uns esdeveniments programats pels quals poden desinfectar abans i després de cada esdeveniment, a més de tindre els seus propis protocols sanitaris auditats, no obstant això, molts salons també han optat per aplicar la guia sanitària del ICTE quant a restauració es refereix. Tot això ve a garantir la seguretat de les persones en els espais de salons quant a mesures higièniques, sanitàries i seguretat alimentària.