Gastronomía y turismo
Image default

Quique Dacosta tornarà a cuinar en Mediterrània Gastrònoma 2020

El xef es pujarà de nou a l’escenari de la Cuina Central – L’Espai Exquisit en una edició única que necessita més que mai a tot el talent gastronòmic del Mediterrani.

Mediterrània Gastrònoma se celebrarà en Fira València del 8 al 10 de novembre i comptarà amb un protocol de seguretat que farà del recinte un espai 100% segur contra el Covid-19.

València, 8 de juliol de 2020.- El cuiner 3 estreles Michelin i 3 sols Repsol Quique Dacosta tornarà a pujar-se als escenaris de Mediterrània Gastrònoma, que se celebrarà en Fira València del 8 al 10 de novembre.

Amb la seua participació, Dacosta torna a fer costat a la fira gastronòmica més important del Mediterrani, que tant necessita a tot el seu talent gastronòmic en una situació difícil i canviant per al sector. Cuinarà en la Cuina Central – L’Espai Exquisit en una edició que, a més, es transforma i passa a ser Mediterranea Gastronoma. Una evolució que té com a objectiu donar resposta al sector i donar valor al territori, englobant en un mateix paraigua a tot el Mediterrani.

El cuiner d’origen extremeny cuinarà amb un convidat molt especial, que encara no pot revelar-se i que anunciarem en poques setmanes. El xef, establit a Dénia des dels 14 anys, porta 30 anys de trajectòria professional. Ha creat més de 3.000 plats, ha sigut Premi Nacional de Gastronomia en 2009 i està inclòs en la llista dels 50 Best Restaurants. A més, el rànquing Opinionated About Dining publicat el mes de maig passat va reconéixer el seu restaurant ‘Quique Dacosta’ amb el quart lloc de la llista, que el manté per cinqué any consecutiu entre els deu millors restaurants d’Europa. A Espanya compta amb cinc restaurants: Quique Dacosta, a Dénia i El Poblet, MercatBar, Torna Carolina i Llisa Negra a València. El primer, que porta el seu nom, atresora tres estreles Michelín i tres sols Repsol mentre que el segon, El Poblet, compta amb dos acabades d’estrenar.

“Quique Dacosta és un cuiner excepcional. Fa alta cuina d’avantguarda, des del local, creant sempre bellesa, sabor i perfecció. Va ser el precursor de la nova cuina valenciana i el primer a crear cultura gastronòmica en la Comunitat. Tindre-ho en Mediterrània és tot un luxe per als visitants”, assegura Cuchita Lluch, presidenta executiva del certamen.

Un entorn 100% segur

Cal destacar que Fira València està implantant un estricte Protocol de Seguretat que recull totes les mesures i protocols sanitaris, higiènics i de seguretat que es desenvoluparan les seues pròximes fires, esdeveniments i congressos. El Protocol se cenyeix al marc normatiu imposat per l’OMS i el Govern d’Espanya i ha tingut en compte el treball desenvolupat amb l’Associació de Fires Espanyoles (AFE) i la Unió de Fires Internacionals (UFI). L’objectiu és garantir a treballadors, proveïdors, expositors i visitants que Fira València és un espai completament segur enfront del Covid-19.

De manera genèrica, Fira València està potenciant la desinfecció de totes les superfícies de contacte en un procés continu de neteja general de les seues instal·lacions. A més, s’ha implantat un sistema de renovació de l’aire a través dels sistemes de ventilació i es posarà en marxa diversos sistemes específics de desinfecció per a grans espais. En arribar a la fira, el visitant haurà de passar un control de temperatura i tindrà a la seua disposició màscares i gel hidroalcohólico en cadascuna de les portes d’accés. A més, s’eliminaran les cues d’accés mitjançant l’ampliació dels diferents fòrums.

Mediterrània Gastrònoma compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, de les diputacions d’Alacant, Castelló i València i està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.