Gastronomía y turismo
Image default

Marisgalicia la gran fira del marisc gallec obri la seua portes a València

Ahir divendres després de ser presentada a la premsa pel seu coordinador Manuel Goméz dono el tret d’eixida a Marisgalicia que estarà a València fins el pròxim dia 24 d’octubre.

MarisGalicia ofereix el millor de la gastronomia gallega en l’Embull número 4 de l’antiga Estació del Grau tant en la seua gran carpa de 1.500 metres quadrats  com en la seua àmplia terrassa annexa. Sembla que va ser ahir quan assistim a la presentació d’aqueix festival gastronòmic del marisc en el llit del Rio Túria, però el magnífic acolliment dels valencians ha propiciat la reiteració d’aquest esdeveniment durant onze anys seguits. L’aforament, respectant totes les mesures sanitàries, aconsegueix les 1.000 persones

 

Marisgalicia la gran feria del marisco gallego llega a valencia

 

Malgrat la crisi sanitària l’organització no va oblidar les nostres terres i fidel a la seua cita també vam poder gaudir-la l’any passat, encara que l’absència de vacunes va obligar a prendre mesures extraordinàries per a garantir la seguretat i no vam poder contemplar les actuacions en directe. Hui amb les dades sanitàries més favorables cada jornada de Marisgalicia tornarà a ser tot un espectacle, addicionant al seu excel·lent ofereix culinària, la seua música tradicional al to de gaites i les danses del folklore gallec.

Per a aquest cap de setmana les piscines de Marisgalicia estan pletòriques de mariscos  i a elles se sumaran camions cisterna que el transportaren diàriament des de Galícia. Un altre dels seus atractius és el seu Conxuro de la Queimada, una beguda gallega a base d’orujo que compta amb tot un ritual de preparació destinat a allunyar als mals esperits i que es prepara en una olla de fang amb aiguardent d’orujo, sucre blanc, corfa de llima i un grapat de grans de café que es va cremant a poc a poc i que és un ritu obligat en les reunions d’amics i familiars en terres gallegues.

 

Marisgalicia la gran feria del marisco en Valencia

La dades de MarisGalicia són escalofriants, amb un consum de 90 tones de marisc, 35.000 botelles de Albariño i més de 60.000 visitants en cadascun dels seus festivals a València.

Des de la seua barra es pot contemplar com couen i preparen el seu polp Afeira, les seues piscines-aquari repletes de marisc viu, llamàntols, percebes, cabres, nécoras, bous de mar, clòtxines, escamarlans, gambes o llagostins així com la seua rebosteria típica  en la qual no falten  l’empanada gallega, el seu famós pastís de Santiago, els Tortells o el seu pastís de formatge. Fins i tot tenen una oferta de pans gallecs. També tenen una secció  on elaboren arrossos tradicionals de terres gallegues.

Marisgalicia passa tot l’any recorrent les majors capitals espanyoles en les quals ofereix tots aquests productes, al costat de València també desembarquen a Madrid, Barcelona, Saragossa, Vitòria, Sevilla, Pamplona, Bilbao, Palma, Gijón, Santander, Sant Sebastià o Albacete. En tots aquests destins s’imposa els mateixos criteris de qualitat que en la nostra terra. Sens dubte una oportunitat única per a acudir amb familiars i amics a gaudir, relaxar-se i meravellar-se amb aquesta proposta.

 

Marisgalicia la gran feria del MariscoManuel Gómez, coordinador del evento

Una dels seus avantatges és una carta oberta en la qual pots demanar qualsevol cosa a un preu d’acord amb el producte, sense sobresalts en la comanda, o optar per alguna mariscada que continga diversos dels seus productes a un premi més econòmic.

Enguany també, com l’any passat,  és possible fer una comanda per a portar, amb la novetat que s’ha habilitat una web per a poder fer aquestes comandes de forma més còmoda. Als pocs minuts de fer aquesta comanda es recull en la seua barra sense haver de guardar cap cua. La pàgina web per a fer les comandes  es  www.marisgalicia.es

Elaboración del pulpo a la gallega en Marigalicia

Segons el seu coordinador, Manuel Gómez “Marisgalicia és una festa per a tots els sentits  i per a tota la família. Tant les fotografies que pengen d’aquestes parets com la música, els conxuros i el atrezzo amb les seues xarxes, salvavides, boies i altres elements mariners, creen un ambient màgic i especial“.

L’horari de MarisGalicia  és de dilluns a diumenges  de 12:30 a 16:30 y de 20 A 23:00 Horas

Els divendres i dissabtes amplia fins a les 23:30 su servicio.