Gastronomía y turismo
Image default

L’ONCE REPARTEIX MÉS DE 23 TONES Al BANC D’ALIMENTS

El  passat mes de març la pandèmia provocada pel virus Covid-19 marcava un abans i un després en la vida de tot el planeta. Apareixia per primera vegada una malaltia nova, de la qual no es coneixia absolutament res, llevat que era un virus similar al d’un refredat comú. Prompte saltarien les alertes per la seua capacitat de transmissió i la seua facilitat per a mutar i adaptar-se a l’hoste. Després de diversos mesos convivint en aquesta “nova normalitat”, estrany terme encunyat pels experts sanitaris ja que res té a veure amb la normalitat,  el virus continua fent estralls i provocant la mort de milers de persones a tot el món. El pitjor de tot ha sigut l’enorme número de morts, quasi dos milions i mig a tot el món, dels quals més de 66.000 corresponen al territori espanyol. La ràpida aparició de vacunes, de les quals ja s’estan utilitzant tres a Espanya,  fa presagiar que molt prompte la ciència vencerà a aquest nou virus, però en aquests  moments i a l’espera de la immunitat de ramat,  els efectes de la malaltia continuen causant estralls en la societat i col·lateralment en l’economia i en els individus.

S’estima que entre un 20 i 30 per cent dels negocis tiraran el tancament de manera definitiva i un altre 30 per cent tardarà mesos a tornar a la seua activitat normal. Això ha donat lloc a un fenomen social  que no succeïa des de temps de la postguerra civil espanyola: la necessitat de proveir-se de productes bàsics per a la supervivència i l’increment exponencial de famílies sense cap mena de recursos per a seguir avant. La solidaritat és l’únic mitjà que li queda a milers de famílies, sacsejades per aquesta crisi, per a poder seguir avant davant la ineficàcia de l’administració per a satisfer les seues demandes.

 

L’ONCE a través de la seua Obra Social, fa donacions per als bancs d’aliments des de fa anys. Aquest 2021 no podia ser menys i a pesar que les vendes dels seus cupons han caigut entre un 15 i un 20 per cent no han escatimat esforços per a reunir més de 28.000 quilos d’aliments, dels quals 23 tones es van repartir ahir a la Comunitat Valenciana després d’un acte de presentació on es van guardar escrupolosament totes les mesures de seguretat sanitària i en la qual va ser present el Delegat Territorial de la Comunitat Valenciana José Manuel Pichel Jallas i José Abellán Muñoz, encarregat de comunicació i premsa.

José Manuel Pichel, va reconéixer que són temps molt durs i que cal fer un enorme esforç per satisfer les necessitats col·lectives. Va concretar que només aquesta setmana havien recorregut a l’ONCE dues-centes setanta-quatre famílies, la qual cosa no feia més que ratificar el nombre de persones que ja havien anomenat anteriorment. Un número a l’alça al qual cal ajudar des de tots els mitjans possibles. Va afegir que mai abans tantes persones havien necessitat aquesta ajuda, la qual cosa ressalta la necessitat de la solidaritat des de tots els organismes i entitats perquè aquestes necessitats siguen pal·liades en la mesura del possible.

Va acabar afegint que un dels objectius de l’ONCE, a més de la integració, és la de treballar per aquelles qüestions que requereixen una actuació especial en el marc de la solidaritat i aquesta pandèmia sens dubte és un dels reptes més importants als quals s’enfronta aquesta organització.

 

 

En l’acte també es va presentar el cupó del pròxim dia 27, que està dedicat a la gastronomia valenciana. En concret al arròs amb fesol i naps.  Estava previst des de fa diversos mesos que aquest cupó es donara a conéixer en un acte de caràcter festiu i gastronòmic amb la participació de l’Associació Gastronòmica “Viva la Cullera” que representa a un gran nombre de restauradors de la Comunitat Valenciana. Desafortunadament la crisi sanitària ha impossibilitat dur a terme aquest esdeveniment, però totes dues organitzacions es van comprometre per a apostar per una fira on la cuina tradicional de cullera i la solidaritat foren l’epicentre de la celebració. A l’acte estava convidat el President de l’Associació, Salvador Esteve, gerent del Restaurant “Setaygues Gambrinus”, però qüestions d’índole personal van impossibilitar la seua presència, representant a l’Associació en el seu lloc Antonio Serrano, periodista de www.comerenvalencia.es  i Secretari de l’Associació.