Gastronomía y turismo
Image default

La productora valenciana Eventime presenta la Bella i la Bèstia

L’ESCENA VALENCIANA ES REANIMA: PRIMERA PRESENTACIÓ D’UN NOU ESPECTACLE DESPRÉS DE L’ATURADA PER LA CRISI SANITÀRIA

El Centre Cultural Papa Calixte III de Canals ha acollit la presentació d’aquest muntatge, que s’estrenarà el 19 de juliol. Dirigit per Manuel Maestro, ofereix una nova lectura de la tradicional llegenda, basant-se en contes populars del segle XVI al XX.
Amb una inversió pròxima als 80.000 €, l’espectacle té previst realitzar una gira nacional d’almenys tres anys. I la seua posada en marxa activa a una vintena de professionals relacionats amb les arts escèniques.
Amb repartiment i equip creatiu 100% valencià, el muntatge inclou una espectacular escenografia i vestuari, cançons originals i una posada en escena en la qual la tecnologia ajuda a la creació d’ambients. A més, suposa el descobriment de nous talents de la Comunitat.

Canals, 10 de juny de 2020

Amb totes les incerteses i la complexitat del nou escenari, a poc a poc el teatre també va recuperant l’activitat després de l’aturada per la crisi sanitària.

El Centre Cultural Papa Calixte III de Canals ha acollit hui la primera presentació d’una estrena valenciana. La productora Eventime Teatre ha donat a conéixer el seu nou espectacle, La Bella i la Bèstia, un acostament al conte popular en format musical i dirigit al públic familiar.

L’Alcaldessa de Canals, Mª José Castells; el Regidor de Cultura, Miquel Alventosa, i el Programador Cultural, José Emilio Sancho, han donat suport a la presentació realitzada pel productor de la peça, Mario Sanchis; al costat del director Manuel Maestro i la dramaturga Paula Llorens. Un acte al qual també ha assistit part de l’elenc per a interpretar un extracte d’una de les cançons originals del muntatge.

El 19 de juliol l’escenari del centre cultural acollirà l’estrena que posa en circulació aquesta peça, que va començar a gestar-se al desembre de 2019 i que també ha patit les conseqüències del coronavirus. “Comencem a treballar amb moltíssima il·lusió, formem un equip creatiu que estava molt involucrat en l’espectacle i, enmig del procés, va arribar la crisi sanitària. Com tots, no teníem molt clar com podia evolucionar la situació, així que continuem avançant amb el text, el disseny de vestuari i escenografia, la composició de les cançons…”, ha explicat Sanchis. En comptes de paralitzar el projecte, el productor de la peça va decidir continuar avançant tot el que podia realitzar-se sense infringir el confinament. “Teníem molta fe en el muntatge. I per a nosaltres també ha sigut una manera de lluitar perquè es recupere l’escena. Posant aquest espectacle en marxa donem treball a una vintena de professionals i els recordem als programadors que som ací, que el teatre valencià està viu i vol continuar estant-ho”, ha afirmat el productor executiu de Eventime Teatre.

Sanchis ha agraït l’esforç als qui donen suport a la recuperació de l’oferta teatral, com l’Ajuntament de Canals. I ha animat a institucions públiques i privades a col·laborar per a, entre tots, anar recobrant l’activitat que sales i companyies necessiten.

La peça compta amb un pressupost ajuste als 80.000€ i ja estan en negociacions per a anar tancant una gira nacional que arranca en terres valencianes, en localitats com Cullera o Xàtiva, entre altres. “Normalment els nostres espectacles tenen una vida de mínim tres anys. Sabem que al principi serà tot més complex, però volem confiar que el sector s’anirà recuperant perquè el públic té dret a poder gaudir del teatre. Sobretot els xiquets, és part de la seua educació”, ha sostingut Sanchis.

LA MÀGIA EMBOLICA L’ESCENARI EN UN SORPRENENT ACOSTAMENT Al CONTE POPULAR

Cançons i personatges nous, un enfocament diferent sobre la relació entre els protagonistes i la recreació d’un ambient màgic fan del muntatge de la Bella i la Bèstia proposat per *Eventime Teatre una cosa molt diferent d’altres acostaments a aquesta famosa història.

“Volem sorprendre els espectadors”, ha reconegut el director de la peça, per a qui una de les claus està en com la tecnologia es converteix en aliada per a una posada en escena capaç de recrear boscos o castells en un món que tan prompte és real com a màgic. “Hem treballat molt perquè tots els elements sumen. Des del vestuari a l’escenografia, les cançons o la coreografia, tot serveix per a contar la història, res és gratuït, tot està filat perquè enriquisca aqueix univers propi que acaba sent l’espectacle”, ha afirmat Manuel Maestro. Es tracta del seu primer projecte al capdavant d’un musical, gènere en el qual sí havia participat com a intèrpret.

Se li uneixen en l’equip creatiu i artístic noms com la dramaturga Paula Llorens, responsable d’adaptacions tan lloades per la crítica com Tirant. Cristina Fernández està al càrrec de la coreografia mentre que la composició musical és de Natxo Anrubia i el vestuari de Rafa Díaz.

Entre l’elenc, noms de llarga trajectòria com Silvia Rico, Ana Burguet o Sergio Escribano, al costat d’enlluernadores incorporacions a l’escena valenciana. És el cas de l’alacantí Javier Barbié o el jove Tomás Verdú. Però, sobretot, de la protagonista de la peça. “Marta Gálvez és un descobriment. En acabar la seua formació actoral i musical a València, s’havia anat a Londres per a aprofundir una mica més. Però ens van parlar d’ella i vam poder localitzar-la. Fer el càsting va ser una odissea en ple estat d’alarma, però quan la vam veure cantar i actuar, ens quedem amb la boca oberta”, ha recordat Maestro.

La seua interpretació de Bella mostrarà al públic a un personatge una mica diferent de com sol ser retratat. “D’una banda, destaquem la seua valentia en enfrontar-se al desconegut. Ella està buscant el seu lloc en el món i, de sobte, li les té a veure amb una suposada bèstia. D’altra banda, també hem emfatitzat el seu caràcter imaginatiu, que estimula amb la lectura”, ha assenyalat el director durant la presentació de la peça. Precisament, aqueix amor pels llibres serà el punt d’unió que permeta establir una relació en la qual Bella i Bèstia connecten per a començar a conéixer-se.

Sis actors sobre l’escenari combinant l’actuació amb el cant i ball, picades d’ullet per al públic adult i valors per als xicotets s’uneixen en aquesta peça d’aire màgic, que trenca amb les aparences per a anar al cor dels personatges i la història.

“Des dels 5 anys, qualsevol espectador pot gaudir d’aquesta proposta perquè ens hem acostat a la llegenda de la Bella i la Bèstia amb un punt de vista personal, que té diferents nivells de lectura. I, sobretot, perquè la posada en escena és molt estimulant, pensem que pot impressionar molt al públic”, ha comentat el director de la peça.

A partir del 19 de juliol, els espectadors podran comprovar-ho amb l’estrena a Canals, localitat d’origen de Sanchis i on s’assentisca la productora. És l’arrencada d’una gira que, a poc a poc, aspira a anar estenent-se sobre el mapa teatral ajudant, en la mesura de les seues possibilitats, a activar la tramoia de l’escena valenciana.

PER A MÉS INFORMACIÓ,

María García Torres 658 23 95 06 *mgarciatorres79@gmail.com

Almudena Iglesias Napoleó 661 49 22 20

Leave a Comment