Gastronomía y turismo
Image default

LA PEPA BLUESPACE, UN ESPAI GASTRONÒMIC AMB IDENTITAT PRÒPIA

La Pepa Bluespace és un espai gastronòmic amb una marcada identitat, impresa pel seu Xef Santi Garrido, un enamorat de la gastronomia, la creativitat de la qual ha despertat un gran interés entre el  públic per l’oferta culinària d’aquest Restaurant.

Santi posseeix una dilatada trajectòria personal, amb treballs on els seus dots per a les relacions humanes han sigut fonamentals. La seua activitat en el món de la música, els seus constants viatges com a comercial, desplaçaments que ho van portar fins i tot a assentar-se durant més d’un any a la Xina,  o la seua participació en grans esdeveniments del sector hostaler, com la seua representació de l’hostaleria del municipi d’Alboraia en la Fira de Turisme de Madrid “FITUR”, són només algunes d’una extensa llista. Aquestes experiències viscudes per Santi, es perceben en una cuina rica en receptes fusionades de la cultura asiàtica i espanyola, arrossos que trenquen els estàndards tradicionals per a presentar-los d’una forma singular sense restar-los gens de sabor i esplendor. La Pepa Bluespace també celebra ocasionalment una festa de tapes d’autor denominada Pinxopote 3.0 que permet que els seus clients gaudisquen de moments únics i especials. A més ha experimentat amb una línia d’hamburgueses gurmet que han gaudit de gran  èxit gràcies a la qualitat de la seua carn i a uns pans especials enfornats per a l’ocasió.

Santi és un xef que hagueren triomfat en qualsevol lloc, però la destinació va voler que fora  Alboraia  la ubicació on poguera donar curs a tot l’arsenal gastronòmic que tenia dins. Encara que els seus inicis en aquesta localitat, no van ser del tot encoratjadors, amb escassa resposta inicial a les receptes que proposava i als seus arrossos d’autor, va saber tirar avant amb una oferta àmplia d’esmorzars i tapes que ho portarien finalment a desenvolupar amb plenitud  la cuina que va motivar la seua dedicació a aquest ofici. La seua constant inquietud per l’elaboració de noves receptes li han guanyat el reconeixement de veïns i visitants, alguns d’ells arribats des d’altres províncies espanyoles que han conegut  de l’activitat d’aquest Restaurant gràcies a les xarxes socials  i a les cent de ressenyes emeses a través de Google i Tripadvisor.

La Pepa tanca els dilluns i dimarts però els dimecres ja es pot gaudir d’aquesta gastronomia rica en creativitat i enginy elaborada amb els millors productes de la temporada. Entre la seua carta trobem plats com el con de tartar de tonyina marinada en oli de xufa, el còctel de gambes en textura thai amb alvocat, llagostins i adobats, el rulo de cabra amb pernil d’ànec i fruita seca, el magret d’ànec braseat amb oli de tòfona i expectaculars arrossos com el Roig de carabiners (carabiners, sépia,petxines de pelegrí, calamar i polp), el Blackfoie (melós de carn de Angus, bolets de temporada, boletus deshidratat i foie) que ofereix amb alguns dels arrossos valencians més coneguts.