Gastronomía y turismo
Image default

La localitat de Tuéjar vol tornar a “vestir-se” de blanc

L’Ajuntament de Tuéjar ha posat en marxa una nova campanya patrimonial, arquitectònica i turística per a tornar als orígens urbanístics del municipi serrà.

Així, des del consistori tuejano volen tornar a vestir el nucli urbà, posant especial recalcament en el barri antic, de blanc i blau, colors que permeten recuperar la identitat típicament serrana del municipi i la seua estètica tradicional.

D’aquesta manera, el projecte, que té un recorregut a curt, mitjà i llarg termini, pretén informar i conscienciar als veïns sobre bones pràctiques constructives i sobre la recuperació d’una estètica tradicional que indubtablement s’ha anat perdent amb el pas dels anys.

“Necessitem adonar-nos del que som, de les nostres arrels com a poble rural, i així poder actuar d’acord”, explica Virgínia Monrabal, regidora de Patrimoni, Urbanisme, Obres i Serveis. “Des de l’Ajuntament, sabem que aquest pot ser un procés lent, però és important posar-nos a això i començar a treballar des de ja. Aquesta campanya no pretén ser una obligació per a la població, la qual cosa cerca és conscienciar de tal manera que quan un veí decidisca rehabilitar la seua façana, siga dins de 2, 20 o 40 anys, la primera opció que valore siga “vestir-la de blanc”

En aquest sentit, l’equip de govern local vol que tot el poble “se senta protagonista d’aquest canvi gradual”

Per a això s’estan fent els primers passos d’un extens programa urbanístic que passarà, no sols per la difusió de la normativa obligatòria que pose fi a algunes remodelacions que no tenen en compte els criteris arquitectònics tradicionals exigits en barri antic, sinó la tramitació de subvencions per a minimitzar la despesa que suposa als particulars la rehabilitació, la posada en marxa d’un diàleg actiu amb el sector local de la construcció per a involucrar-lo en el projecte i, per descomptat, el diàleg social amb el veïnat.