Gastronomía y turismo
Image default

La Diputació destina 1,5 milions d’euros a millorar la xarxa viària provincial a l’Alt Palància

        Amb aquesta inversió s’han executat obres en tres eixos importants que uneixen l’autovia Mudèjar amb els pobles de l’Alt Espadà

  • El president José Martí subratlla que “és crucial per a la vertebració del territori comptar amb unes carreteres dignes i ràpides”
  • La institució dedicarà aquest 2021 amb els pressupostos #ReactivemCastelló 10.4 milions d’euros en millores en les comunicacions de la província

Castelló, 26.02.2021. La xarxa provincial de carreteres està experimentat a l’Alt Palància importants millores encaminades a reforçar la seguretat vial i millorar la connectivitat entre els pobles interiors. En concret, s’està actuant en tres dels principals eixos que connecten l’autovia Mudèjar amb les localitats altes de l’Espadà: el trajecte de Caudiel a Ayódar, d’Ayódar a Torralba i de Navajas a Algimia de Almonacid.

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Carreteres, Santi Pérez, han visitat aquest matí els citats punts, des d’on han destacat la important inversió assignada per a aquestes intervencions, que sumen un total d’1,5 milions d’euros.

L’obra més quantiosa és la referida a l’ampliació de la calçada de la CV-203 entre Caudiel i Ayódar. Amb un pressupost d’1 milió d’euros es farà realitat la reivindicació dels veïns de la zona d’incrementar l’amplitud del vial, el que eliminarà qualsevol situació de perill en garantir el pas de més de dos vehicles alhora. Paral·lelament també s’estan suavitzant les corbes més conflictives i s’està habilitant el traçat per a una futura fase en que s’asfaltarà tot.

Santi Pérez ha explicat que les obres de la CV-203 continuen més enllà d’Ayódar, amb la millora del tram que uneix aquesta localitat amb Torralba del Pinar. Les obres d’ampliació ja estan en marxa i s’estendran fins al mes de juliol. Es valorarà l’asfaltatge per a més endavant.

La segona gran actuació per pressupost s’està desenvolupant actualment en el tram de la CV-213 comprés entre Navajas i Algimia de Almonacid (per Gaibiel i Matet). El gruix de l’obra s’està concentrant en l’accés a Gaibiel degut al mal estat del ferm. La resta de treballs programats coincideixen amb les anteriors: la construcció de cunetes per a garantir el trànsit fluid i rectificacions en corbes pronunciades. En global, l’aportació provincial per a executar aquesta obra ascendeix a 500.000 euros.

José Martí s’ha mostrat convençut que l’impuls de les comarques de l’interior passa estretament per la millora de les comunicacions: “és crucial per a la vertebració de tot el territori que el nostre interior compte amb carreteres dignes i ràpides amb la costa perquè hi haja un major flux econòmic i social entre totes dues parts i siga l’interior el major beneficiat”.

10 MILIONS EN INVERSIÓ CAMINS I CARRETERES

La Diputació de Castelló s’ha compromés amb els seus pressupostos #ReactivemCastelló a invertir més de 10.4 milions d’euros en la millora de les comunicacions a la província. Aquesta quantitat es dividirà en actuacions en carreteres, vies i pistes forestals.