Gastronomía y turismo
Image default

Es destinen 604.000 euros a projectes en països vulnerables afectats per la COVID-19

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit aquest matí la reunió extraordinària del Comité d’Ajuda Humanitària d’Emergència (CAHE), en la qual s’ha aprovat un pressupost de 604.000 euros, el qual anirà destinat a subvencionar diferents projectes d’índole humanitària destinats a pal·liar les conseqüències de la COVID-19 en països vulnerables.

En tots els casos, s’han prioritzat els projectes destinats a minimitzar l’impacte del virus en aquells països menys afavorits a nivell sanitari, econòmic i social. La consellera Rosa Pérez Garijo ha subratllat: “és imprescindible que mirem fora de les nostres fronteres, on la pandèmia assota amb major virulència davant la falta de recursos”.

En aquest sentit, l’ajuda anirà destinada a organitzacions com Creu Roja qui atendrà iniciatives que reforçaran els sistemes públics sanitaris a través de campanyes de prevenció i provisió de necessitats bàsiques en països com Ruanda.

La Fundació Proclade ajudarà a famílies afectades per l’agreujament de la crisi sanitària en la República del Congo; Amref Salut Àfrica dedicarà el pressupost a la contenció de l’avanç de la malaltia al Senegal; l’Assemblea de Cooperació per la Pau-País Valencià destinarà els recursos a la mitigació dels riscos de la infecció i el seu impacte en el sistema públic de salut a Níger, així com realitzarà accions d’emergència en territoris palestins.

Cesal s’ocuparà de l’assistència humanitària en la població migrant veneçolana afectada per la COVID-19 a Lima Aquest (el Perú); Farmamundi oferirà suport al sistema de salut de la República del Congo també, per a millorar la capacitat de resposta i prevenció; i la Fundació Save the Children atendrà la situació dels refugiats sirians en Dohuk (l’Iraq), amb especial enfocament en la infància.

Del total del finançament, 500.00 euros han anat a càrrec de la Generalitat, 59.791 euros a càrrec dels ajuntaments de València i Castelló i la Diputació de Castelló; i els 9.500 euros restants han sigut sufragats pel Fons Valencià per la Solidaritat, qui destina l’ajuda a una iniciativa a l’Equador per a la lluita contra la violència de gènere i a un projecte educatiu contra la COVID-19 a Bolívia.