Gastronomía y turismo
Image default

Els teatres municipals obrin les seues portes «amb totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat de professionals i espectadors»

La regidora Maite Ibáñez informa de les propostes que La Mutant i el TEM «que donaran servei i impulsaran el sector»

La Mutant i el Teatre El Musical (TEM) Cabanyal-Canyamelar, els dos teatres de la ciutat que gestiona l’Ajuntament de València, oferiran diferents propostes culturals per a finals de juny i el mes juliol. La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha presentat hui la programació d’aquests dos espais escènics que, «amb el protocol de seguretat necessari inicien la seua desescalada a la nova normalitat». Acolliran, entre altres propostes, una mostra de creacions audiovisuals valencianes, un cicle de produccions europees d’animació, i un projecte que tracta de dinamitzar la comunitat dancística de València. «Amb aquesta oferta, i amb totes les mesures necessàries per a garantir la tranquil·litat de professionals i espectadors, l’Ajuntament vol donar servei a la ciutadania i incentivar i impulsar autònoms del sector cultural» tal com ha explicat la regidora.

«Començarem la programació el 27 de juny en La Mutant amb la “Mostra de l’audiovisual valencià” i el 3 de juliol en El Musical, amb el “Festival de titelles del Cabanyal”. Som conscients que som els primers a iniciar aquesta nova etapa. I suposa una responsabilitat de cara a la reobertura dels teatres privats i a les mesures oferides al públic perquè volem garantir la tranquil·litat a través de protocols que estem elaborant amb la Xarxa Espanyola de Teatres i els sevicis municipals perquè el més important és iniciar aquesta nova etapa amb totes les garanties», ha resumit Maite Ibáñez.

Pel que respecta als protocols de seguretat dels teatres municipals, la regidora ha detallat que s’ha fet conforme el document elaborat per la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública, amb la col·laboració de la Regidoria de Gestió de Recursos i la de Salut Laboral, dependents de Personal. Així mateix, ha afegit, es farà una declaració responsable del seguiment d’aquestes pautes, «amb mesures genèriques i altres més específiques que s’han acordat amb el sector amb el qual hem mantingut reunions durant les primeres setmanes de confinament tant per a impulsar ajudes com per a readaptar convocatòries; i ara més recentment per a parlar de reobertura d’espais escènics privats».

Quant a la programació de reobertura, ha concretat, «hem tractat de reprogramar i fer nou calendari perquè cap actuació es perdera». «A l’agost hi haurà descans, però com a novetat ens hem compromés amb el sector a ampliar la programació de setembre a desembre, per a donar així un suport important a les companyies que necessiten tornar a la seua activitat», ha afegit.

La regidora ha comparegut acompanyada per la coordinadora artística de la Mutant, Marta Banyuls, qui ha destacat la seua «satisfacció» davant el fet que «els teatres municipals tornen a la normalitat, presten servei i tornen a situar-se com a motor econòmic de la ciutat».

L’activitat començarà el 27 de juny en l’espai escènic situat al carrer Joan Verdeguer, La Muntant, on se celebrarà la Mostra de l’Audiovisual Valencià que, organitzada per Redacció Atòmica, «té com a objectiu posar en comú el millor del realitzat durant un any, sempre posant el focus en peces artístiques i creatives produïdes a València».

«Es projecta una peça de cadascun dels creadors, amb la finalitat de traçar un col·loqui i de gaudir d’un espai real i tangible en el qual compartir impressions. Les peces que es projecten busquen donar compte de l’extraordinari estat de forma i la inesgotable creativitat de l’audiovisual valencià. No es projecten peces publicitàries. L’entrada serà gratuïta, amb invitació, prèvia reserva en el mail de la Mutant».

Seguidament, en La Mutant se celebrarà el Cicle de Cinema “Nova animació europea”, del 30 de juny al 5 de juliol, amb una projecció diària a l’Aula de *Cinema de la Universitat de València

«Aquesta trobada ofereix una visió sobre les últimes i més destacades produccions europees d’animació. Hongria, Bèlgica, Irlanda o Espanya seran alguns dels països pels quals discorre aquest cicle, format per 5 llargmetratges que recorren diferents tècniques d’animació produïdes pels principals estudis d’animació europeus i que han collit premis i nominacions en festivals i certàmens internacionals.

D’altra banda, del 8 a l’11 de juliol, el Club Mutant reunirà demostracions de voging, hip hop, dansa contemporània i totes aquelles manifestacions dancísticas amb vessant underground i convidats internacionals.

«Club Mutant és un projecte que tracta de dinamitzar la comunitat dancística de València dins i fora de les institucions, a través d’activitats de formació amb coreògrafs i ballarins internacionals convidats. Tot això amb l’objectiu d’unir a ballarins de diferents “espècies” estils i tècniques per a afavorir l’intercanvi de pràctiques i pensament entre la dansa contemporània i les danses urbanes més underground».

Del 17 al 18 de juliol, se celebrarà un espectacle amb música en directe a càrrec de Carles Giner, el mur La teta calba-el Muro, «que narra la història d’una dona que va perdre la seua infància, va calcigar la seua adolescència, va malgastar el seu present i vendrà el seu futur».

Finalment, del 24 i 25 de juliol, en La Mutant se celebrarà la VI edició Tagomago Fest, «una xicoteta mostra de l’electrònica analògica com a mitjà d’exploració de territoris que poden no existir sempre, però sí de tant en tant».

Així mateix, tal com ha informat la regidora Maite Ibáñez, el Teatre El Musical es reobrirà els dies 3, 4, 5, 11 i 12 de juliol amb el tercer Festival de Titelles, amb la col·laboració del teatre de marionetes L’Estrela

Leave a Comment