Gastronomía y turismo
Image default

EL TORO ÚLTIMA L’ARRENCADA DE LA SEUA TEMPORADA TRUFERA 2020

La temporada  trufera de El Toro sempre desperta un alt interés, a causa de la qualitat de la seua tòfona negra, també coneguda per Melanosporum. La Fira que celebra en el municipi i les jornades gastronòmiques que permeten a tots els visitants gaudir d’aquesta riquesa culinària en multitud de formats culinaris són sens dubte un atractiu turístic de primer ordre. La tòfona que es dona en aquesta idíl·lica localitat de l’interior de Castelló, a la comarca de l’Alt Palància, és una joia culinària molt apreciada per professionals de la restauració i afeccionats a la bona taula.
La Fira que habitualment posa el fermall d’or per a l’inici de la nova campanya no se celebrarà enguany a conseqüència de la crisi sanitària que la desaconsella, però els altres actes que solen celebrar-se habitualment estan programats per als pròxims dies. La nova campanya es presentarà en un reconegut restaurant de València, on es cuinaran diverses receptes amb aquest fong excepcional i al llarg de la setmana vinent es podrà gaudir de les habituals jornades gastronòmiques que ja porten celebrant-se més de 13 anys.

 

El terme municipal del poble és un dels més grans de la comarca,  encara que la seua població censada no supera els 300 habitants. No obstant això la seua indústria agroalimentària, ramadera i fustera són  al costat de la trufícola els seus motors econòmics més importants. També cal ressenyar que el seu turisme de muntanya atrau cada vegada més visitants a la seua serra, que és una prolongació de la de Jabalambre. En el seu nucli poblacional i el seu entorn hi ha abundants vestigis del seu passat Iber que també val la pena visitar.

L’extracció de la tòfona es fa amb la col·laboració de gossos ensinistrats capaços d’ensumar a diversos centímetres de profunditat aquesta meravella gastronòmica que deu la seua qualitat a les extremes temperatures i l’elevació del territori. Sens dubte i malgrat la pandèmia l’atractiu de visitar aquesta població està més que justificat pel que desitgem que les rectricciones de mobilitat territorial cessen al més prompte possible.