Gastronomía y turismo
Image default

EL RESTAURANT XEF AMADEO CONQUISTA ANDORRA

Xef Amadeo conquista Andorra

Amb la inauguració del Restaurant Xef Amadeo  fa escassos mesos, la gastronomia del Principat s’ha enriquit notablement gràcies a una oferta  amb productes de l’horta i de la costa de Gandia. L’acabat d’estrenar local es converteix així en un notable ambaixador de la cuina valenciana en aquest xicotet país  situat en la serra dels Pirineus.

Si l’obertura de l’anterior restaurant en Canillo, al peu d’una de les pistes d’esquí més excel·lents d’Andorra,  ja va despertar un gran interés per la seua profusa oferta d’arrossos i altres plats elaborats amb productes d’aqueix gran rebost com és el Mediterrani, en un marc on les carns i la cuina de cullera tenia un feu propi, aquest nou local, situat  en Santa Coloma, segueix el deixant del seu antecessor sorprenent gratament a tots quants s’acosten a gaudir de la seua gastronomia.

Arrossos elaborats amb peixos o mariscos de la llotja gandiense i altres plats pertanyents a la tradició culinària valenciana, entre els quals es troben les coques de dacsa, les gambes a l’Allet, clóchinas a la marinera o el figatell de sépia.  Destacats són també els seus arrossos (el de muntanya, el de camp, l’arròs negre, el de carabiners, el del senyoret, l’arròs a banda de Dénia o la paella de l’hort, el arròs de camp, entre altres) que tenen una magnífica demanda. En la seua carta no mancada la fideuá de Gandia, elaborada amb rap, gambes, escamarlans i un potent caldo mariner, recepta amb la qual el Restaurant ha aconseguit en dues ocasions alçar-se amb el primer premi en el Concurs Internacional que se celebra cada any a Gandia entre més de 40 cuiners de tot el món.

Los mejores arroces valencianos se pueden encontrar en Chef Amadeo de Andorra

La ubicació del local, al peu de les muntanyes és idíl·lica i les seues instal·lacions compta amb sengles terrasses tant en la planta baixa com en el primer pis, un reservat que permet una certa privacitat i tres salons independents i acollidors que provoquen cert delit que contribueixen a una gratificant sobretaula. La cuina està dividida també en dues estades, una per a l’elaboració de la major part dels plats de la seua carta i una altra per a l’elaboració dels seus arrossos gestionada per un prometedor i jove Xef de l’escola valenciana,  Alejandro Casanova.

Raúl Sanchez i Amadeo Faus són els responsables de l’esdevenir d’aquest local. Raúl té un ampli currículum en gestió hostalera i és un consumat relacions públiques. Amadeo visita sovint l’establiment i és l’encarregat de proveir-lo amb els millors productes valencians que signen cadascuna de les receptes dels plats del restaurant.

Però l’èxit del nou Xef Amadeo no és només de Raúl i Amadeo, sinó que cal atribuir-lo també a un equip jove i professionalitzat, com les seues cambreres, cambrers i el seu personal de cuina, que al costat d’ells, formen un maquinària perfecta que estan conquistant aquest Principat gràcies a una oferta cuidadísima, una atenció acurada i a unes instal·lacions perfectes per al gaudi de la bona taula.

El local es troba en la Avinguda  d’Enclar, 98 de Santa Coloma,  Andorra

Redactor: Antonio Serrano