Gastronomía y turismo
Image default

EL CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLES DE SUECA OBRI EL TERMINI DE PRE-INSCRIPCIONS

El Concurs Internacional de Paelles de Sueca ja ha obert el termini de pre-inscripcions per a la participació en la seua edició més esperada ja que a causa de la pandèmia no es va poder celebrar l’any passat en el que es complien 60 anys des de la seua existència. La sol·licitud es podrà tramitar via Wassap al número 609 35 50 39.

Enguany en honor a aquesta circumstància s’ha batejat aquesta edició amb la monencletura 60+1 per a no perdre el deixant de la història d’un dels concursos degans d’Espanya i potser el més antic de quants se celebren en territori nacional, l’última edició del qual, la 59 encara està en la memòria de tots. Aquesta nova convocatòria reunirà 40 restaurants i empreses de servei d’àpats procedents de tot el món. 3 d’ells seran d’àmbit local, 14 de la Comunitat Autònoma Valenciana, 13 a nivell nacional i 10 d’altres països del món.

60+1 EDICIÓN DEL CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLAS DE SUECA

Sueca s’ha convertit en objecte de desig de gurmets de tot el món, a causa de l’impacte d’aquest concurs que ha rellançat el plat de la paella en el panorama gastronòmic mundial, convertint-lo en un dels més buscats per  els amants de la bona cuina. Aquesta inquietud porta a reconéixer que el plat s’elabora de forma molt especial en la localitat de Sueca, seu d’aquest Concurs Internacional.

A més de la seua gastronomia Sueca ofereix un ventall de possibilitats per a tots els visitants que a més de degustar una extraordinària paella valenciana podran fer un recorregut pels edificis Modernistes més importants de la localitat, visitar el seu Mercat Municipal o el seu Museu del Xocolate o optar per un recorregut més naturista al voltant dels camps d’arròs, la visita als Ullalls de Baldoví,  brolladors d’aigües subterrànies d’excel·lent qualitat en els quals han sobreviscut espècies de fauna i flora pràcticament desapareguts en els nostres aiguamolls, visitar la capella enclavada en la Montañeta dels Sants o navegar per les aigües que banyen els seus arrossars en un passeig amb barca per l’Albufera. Per a qualsevol d’aquestes activitats poden dirigir-se al telèfon 96 203 91 50 o visitar la web www.suecaturisme.org. També li recomanem l’assistència a una de les seues bellíssimes postes de sol des d’una barca sobre el Llac.

L’esforç que realitza cada any l’equip del Concurs, encapçalat per la Regidoria de paella internacional és extraordinari, aquest treball ha portat a aquest Concurs ha ser un dels més prestigiosos del sector i potser el més desitjat del calendari d’esdeveniments gastronòmics dels cinc continents.

Antonio Serrano