Gastronomía y turismo
Image default

Diego Guerrero, donant suport a les residències ORPEA

Madrid, 16 de juny de 2020.- Diego Guerrero, xef del restaurant madrileny DSTAgE, amb dues Estreles Michelin, ha volgut reconéixer i donar suport a la labor dels cuiners de les residències ORPEA, conscient de la situació que han patit el sector sociosanitari i les persones majors durant la pandèmia pel COVID-19. Per això, ha visitat un dels seus centres, per a estar prop d’ells i conéixer aquesta realitat en primera persona.

“Volia veure el treball que estan fent els cuiners de ORPEA i intentar sumar d’alguna manera. Aquest col·lectiu ha patit bastant en tota aquesta crisi i és impossible no empatizar. Ha hagut de ser dur estar al peu del canó, cuinant per a les persones majors, cadascuna amb les seues peculiaritats, i en moments tan crítics”, explica.

Aquest mestre dels fogons que, durant la crisi sanitària provocada pel COVID-19, ha estat immers en el projecte solidari World Central Kitchen preparant menjades per a famílies necessitades, ja coneixia el model de restauració de les residències ORPEA perquè fa dos anys va formar part del jurat de el III Torneig de Cuina ORPEA Ibèrica. I, després dels durs moments viscuts en el confinament, s’ha interessat per la labor que els cuiners han realitzant en les residències. “En la meua participació en l’III Torneig de Cuina vaig ser testimoni de la professionalitat i motivació i professionalitat amb la qual els cuiners de *ORPEA treballaven, i volia mostrar-li el meu suport”.

Professionalitat i personalització

Diego Guerrer destaca l’excel·lent organització en les cuines d’aquestes residències, preparades per a oferir una alimentació adaptada a les necessitats d’uns comensals exigents: “L’equip de cuina compta amb planificacions on s’especifiquen les peculiaritats de cada resident (intoleràncies, al·lèrgies, dietes especials…)”. Segons aquest xef, és un procés semblant al qual empren els restaurants, i assegura que aquesta manera d’organitzar-se afavoreix que es cuine amb afecte. “M’agrada la manyaga amb el qual es cuina en *ORPEA. He vist afecte i il·lusió, que són els ingredients més importants que fan falta per a cuinar, ja siga en una residència o en un restaurant”, concreta Diego Guerrer.

Cuina amb valors

El xef dues Estreles Michelin destaca la importància de la restauració i la labor dels cuiners: “La nostra professió és una eina molt pràctica per a ajudar, perquè té uns valors molt positius. La nostra professió està envoltada d’afecte i generositat perquè el que fem està destinat al fet que algú siga més feliç i gaudi. Aqueixa part més humana és el que aconsegueix motivar-me per a continuar fent el que faig”.

En la seua visita a les cuines ORPEA, Diego Guerrer també ha transmés la importància de la naturalitat com un dels pilars bàsics de la bona cuina, perquè “es tracta de ser un mateix, de ser honest i que el que faces siga de debò. Cal guisar bé i ric, i no convertir la cuina en l’una cosa forçada” apunta.

Sobre *ORPEA:

ORPEA Ibèrica (www.orpea.es), amb més de 25 anys d’experiència, és la companyia de referència a Espanya en l’àmbit de l’atenció a persones majors i dependents, i en el sector de salut mental. En l’actualitat compta amb 50 centres operatius entre residències, centres de dia i clíniques de salut mental, amb més de 8.500 llits i prop de 1.000 places de centre de dia. Present en les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia, La Rioja i València, ORPEA Ibèrica és una filial del grup francés ORPEA (www.orpea.com), líder mundial en el sector d’atenció a la dependència, amb més de 65.000 empleats i una xarxa de 950 establiments que sumen un total de 96,577 llits a França, Espanya, Portugal, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, República Txeca, Àustria, Polònia, el Brasil, Luxemburg i la Xina.

 

Leave a Comment