Gastronomía y turismo
Image default

Chabe Soler anuncia que es desvincula del restaurant La Ferrera

La cuinera afirma que es tracta d’una decisió vital per a continuar creixent

A la platja de Pinedo, existeix un restaurant que durant 7 anys, La Ferrera que s’ha convertit en tot un referent. El que va començar com un projecte comú entre Quique Ramos i Lola Soler acompanyats per l’experiència i els coneixements en hostaleria de Chabe Soler, es va convertir en un tàndem format per totes dues germanes, Lola i Chabe Soler, que des del cor han sabut crear una proposta única que bevia de la tradició però que oferia una cuina renovada on la gastronomia valenciana era elevada per al gaudi del comensal.

Ara,  Chabe Soler ha pres la decisió vital de desvincular-se de la Ferrera, encara que assegura que impulsar i treballar en aquest projecte li ha proporcionat grans alegries i que està molt agraïda pel que ha suposat en la seua vida com a experiència i com a aprenentatge vital, però és conscients de la necessitat de prendre’s un descans i reenfocar la seua vida.

Soler assegura que en La Ferrera es queda un equip molt preparat que coneix la idiosincràsia del restaurant i la carta que ofereix el mateix.

Chabe Soler, que té una dilatada trajectòria com a cuinera, ja que ha passat per nombrosos restaurants de València com a Pota Negra, i en 2020 es va alçar com la millor cuinera de paella valenciana del Món en el World Paella Day i va formar part de la World Central Kitchen de José Andrés.

La seua especialitat són els arrossos i en el seu haver té especialitats com l’arròs de la Senyoreta que va crear en honor de la seua germana Lola,  l’arròs verd de codium, escopinyes, salicornia i corbina; o el roig de periquitos (gambeta roja).

Al llarg d’aquests anys s’ha convertit en una presència destacada en ponències, fires com a Gastrònoma i escola de cuina, i la seua destresa en la cuina ha aconseguit guanyar-li el reconeixement de tot el sector.

Ara i després d’una llarga reflexió, canvia el rumb de la seua trajectòria vital en un moment en el qual han aconseguit elevar a la *Ferrera pel cap alt alt, i en plena temporada d’estiu que és quan aquest restaurant que respira Mediterrani es troba en el seu millor moment.