Gastronomía y turismo
Image default

350.000 euros en la millora dels carrers del nucli urbà i la urbanització Pisnella de Busot

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha inaugurat aquest matí, acompanyat per l’alcalde de Busot i diputat de Carreteres, Alejandro Morant, les obres de millora de diferents carrers de la localitat, un projecte que ha comptat amb una inversió de 350.000 euros.

El president ha destacat que les actuacions escomeses en la localitat “són el millor exemple de la importància i utilitat de la Diputació i del que signifiquen els seus Plans d’Obres i Serveis”

          Els treballs, sufragats en un 75% per la institució alacantina amb 297.500 euros, aportant la resta el consistori, han inclòs, d’una banda, la renovació i ampliació del nivell de servei i funcionalitat dels carrers Sant Josep, Colladet i Raval, en el nucli urbà, i, per un altre, la instal·lació de la xarxa de sanejament en les vies Riu Xúquer i Collao de la Urbanització Pisnella de la localitat.

           “Quan estem millorant els accessos als habitatges, les conduccions i canalització de les xarxes d’aigua potable i sanejament i l’embelliment dels carrers, estem millorant la qualitat de vida dels ciutadans a través d’inversions molt importants” ha manifestat Mazón. En aquest sentit, ha afegit que “la Diputació és la principal aliada dels xicotets municipis” enfront d’altres administracions.

Per part seua, Alejandro Morant ha insistit en la importància d’aquestes actuacions, perquè “amb la recuperació del centre històric es milloren la imatge i els serveis del cor del municipi, un projecte impensable sense el suport de la Diputació i fonamental per al desenvolupament de Busot”. El també alcalde ha destacat el paper de la institució “perquè sense el seu suport les localitats d’interior amb menor població estaríem abocades a l’abandó poblacional”.

En el nucli urbà les obres han consistit en la renovació de les velles xarxes d’aigua potable, canviant-les per altres de major diàmetre i millor qualitat i instal·lant hidrants i boques de reg “millorant així les condicions de servei i seguretat”, ha explicat l’alcalde, qui ha precisat que, a més, s’ha renovat el ferm i paviment dels carrers amb una llamborda de formigó “el que millora la seua funcionalitat i estètica”.

          En el cas de la urbanització Pisnella, s’ha procedit a dotar als carrers Riu Xúquer i Collao de xarxes de sanejament, de les quals mancaven, la qual cosa permetrà als veïns connectar-se a les mateixes i eliminar així l’abocament incontrolat d’aigües residuals al subsol que es produïa a través de fosses sèptiques.